Wereldberoemd stadion in Rio de Janeiro wordt dan toch niet naar Pelé genoemd

07 april 2021 13:17

In Brazilië is een wetsvoorstel dat de naamsverandering van het wereldberoemde voetbalstadion Maracana naar Pelé zou veranderen ingetrokken.

Op het voorstel om het Maracana-stadion naar Pelé te vernoemen kwam ontzettend veel protest. Het wetsvoorstel is ondertussen ingetrokken en de naamsverandering gaat dus niet door.

“Het was mijn bedoeling om hulde te brengen aan de koning van het voetbal, de beste speler aller tijden. Maar Maracanã zal altijd Maracanã worden genoemd”, zei André Ceciliano die het wetsvoorstel had ingediend.

Er kwam onder andere kritiek of politici op dit moment niets anders te doen hadden terwijl Brazilië zwaar getroffen wordt door het coronavirus. Ook de familie van de journalist waarnaar het stadion officieel vernoemd is wilden niet veel weten van een naamsverandering.

Pelé speelde vaak in Maracanã en maakte er in 1969 het duizendste doelpunt uit zijn loopbaan, tijdens het duel tussen Santos en Vasco da Gama. Het stadion heeft de officieuze naam te danken aan wijk waarin het ligt.

Brazilië
 
 
 
Reacties.