'City Football Group stalt Zuid-Amerikaans talent (met opmerkelijke naam) bij Lommel SK'

11 juni 2021 14:26

Het eerste seizoen onder de vleugels van de City Football Group leverde SK Lommel een derde stek op 1B. Dat de ambitie van de Noord-Limburgers op termijn in 1A ligt, is bekend. De City Football Group omringt hiervoor de Belgische basis met buitenlandse toptalenten.

Zo lieten Manfred Ugalde en Marlos Moreno zich meer dan eens in positieve zin opmerken het afgelopen seizoen. Zij zijn klaar voor een stap hogerop, maar wellicht wordt er eerstdaags vers Zuid-Amerikaans bloed aangekondigd aan de Gestelsedijk.

Diverse Peruaanse media melden immers dat Kluiverth Aguilar komend seizoen aan de slag zal gaan bij Lommel. Kluiverth is een 18-jarige Peruaanse jeugdinternational die afgelopen seizoenen voor Alianza Lima uitkwam. Manchester City plukte de rechterflankverdediger onlangs voor 2.5 miljoen weg. Wellicht zal Aguilar dus in Noord-Limburg voor het eerst kennismaken met voetbal op het Europese vasteland.

Bij Lommel zien ze Kluiverth Aguilar alvast graag komen. Afgelopen seizoen moest Kolbeinn Thordarsson, een offensieve middenvelder, al te vaak fungeren als rechtsachter. Ook aanvoerder Glenn Neven moest enkele keren uitwijken naar de flank.

Patrick Kluivert

Kluiverth Aguilar dankt zijn ietwat speciale voornaam aan Patrick Kluivert. Aguilars vader en grootvader waren immers grote fan de voormalige Nederlandse goalgetter. De moeder van Aguilar ging akkoord met deze naam, maar voegde alsnog een 'h' toe. Gekker kan het niet worden, denkt u? Toch wel, want Kluiverth heeft nog twee broers met atypische voornamen: Diego Armando en Rijkaard.

1e klasse B \\ Lommel SK
 
 
 
Reacties.