Koji Miyoshi (Antwerp) kijkt vanop de bank toe hoe Japan tweede overwinning op de Olympische Spelen viert

25 juli 2021 14:55

Gastland Japan mocht in het voetbal op zoek naar een tweede overwinning op rij op de Olympische Spelen, maar had met Mexico wel een lastige tegenstander. Daarnaast kwam Spanje opnieuw moeilijk tot scoren en deelde Zuid-Korea een pak rammel uit.

Bij de thuisploeg zaten maar liefst twee spelers uit de Jupiler Pro League op de bank. Koji Miyoshi (Antwerp) begon tegen Zuid-Afrika nochtans in de basis, maar moest nu plaats ruimen. Daiki Hashioka (STVV) moest zich, net zoals vorige keer, weer tevredenstellen met een plek op de Japanse bank.

De tegenstander was niet mis, Mexico won namelijk hun openingswedstrijd met een duidelijke 4-1 score tegen Frankrijk. Na amper zes minuten voetballen vielen ze wel weer van hun roze wolk, want Takefusa Kubo bracht met zijn tweede doelpunt van het toernooi Japan op voorsprong.

Daar bleef het niet bij. Nauwelijks vijf minuten later verzilverde Ritsu Doan een strafschop en bracht daarmee Japan op een dubbele voorsprong. Een reactie van Mexico bleef uit. In de tweede helft ging het licht bij Johan Vasquez uit waardoor Mexico met tien kwam te staan. Op het einde scoorde Roberto Alvarado nog een eerredder.

Spanje en Zuid-Korea

Spanje had tegen Australië (opnieuw) moeilijkheden met scoren. Pas tien minuten voor tijd zette Mikel Oyarzabal de 0-1 eindstand op het bord. Ten slotte kreeg Roemenië een oplawaai van Zuid-Korea (0-4).