Amateurclub speelt voor historische kwalificatie in Beker van België, maar... "Omdat we geen 300 zitplaatsen hebben moeten we verlof nemen en drie uur de bus op, zonder supporters!"


Foto: © photonews 03 september 2021 14:05

Feest bij KV Wellen na de winst tegen Dessel Sport in de vierde ronde van de Croky Cup. De club uit derde nationale mocht thuis tegen Moeskroen uitmaken wie een mogelijk heel mooie affiche kreeg. Alleen... dat draaide uit op een zware ontgoocheling en een bittere nasmaak.

Moeskroen zou afzakken naar Wellen, waar ex-prof Maxime Annys trainer is, om uit te maken wie naar de zesde ronde mocht. Een affiche tegen ploegen als Anderlecht, Club Brugge, Standard, Genk, STVV... staat op het spel. Maar... een mailtje van de KBVB bracht hen op de hoogte dat de accomodaties niet voldoen. Het stadion moet immers 300 zitplaatsen tellen en die zijn er niet. 

"Moest KVK toevallig tegen een ploeg uit de amateurreeks zijn uitgekomen, dan zijn die zitplaatsen nièt van belang", aldus Dominique Vaes van de sportieve cel. Daarbij komt dat de club zelfs geen eigen supporters mag meenemen omdat het tegen een profclub speelt. Die regel geldt enkel als er tegen profclubs gespeeld wordt. "Waarom zijn die zitplaatsen dan nodig? Zaterdagavond ontvangt KVK in de competitie Turnhout. Daar zijn géén zitplaatsen verplicht."

Turnhout mag in theorie met 500 fans naar Wellen afzakken. Zo trok reeksgenoot Zwarte Leeuw afgelopen zondag richting Bilzen - ook een partij in dezelfde ronde van de Croky Cup - met een volle supportersbus. Zoals het hoort: voetbal een feest voor iedereen."

Drie uur de bus op naar een stadion van 10.800 man, waar er misschien 400 zullen zitten

Wellen deed de KBVB nog andere voorstellen: stoelen zetten, een tribune huren, een ander stadion in de buurt zoeken. Allemaal kregen ze een 'njet' van de KBVB. "Op naar Moeskroen dus! Wanneer? Op een dinsdagavond, tussen twee wedstrijden in de competitie, mogen spelers en staf - die verlof moeten nemen om tegen de profs te mogen spelen - drie uur de bus op richting Henegouwen. Zonder supporters dus. En dat in een stadion waar maarliefst 10 800 (!) fans binnen kunnen. Er zullen er misschien 400 zijn..."

Bij Wellen voelen ze zich nu tekort gedaan, want er waren genoeg voorbeelden de laatste maanden dat het wel kon met uitsupporters. "Het moest een uniek moment in de geschiedenis van de club worden. Een wedstrijd waar iedereen naar uit zou kijken. Maar op deze manier wordt het geen fijne avond, los van het sportieve resultaat van deze wedstrijd", besluit Vaes.

Johan Walckiers

Wellen
 
 
Reacties.