Belgische voetbalwereld davert verder: 'Delferière wou een extraatje verdienen door... Mazzu naar een andere club te loodsen'


Foto: © photonews 28 september 2021 21:13

De Belgische voetbalwereld davert op de grondvesten nu meer details bekend geraken die te maken hebben met 'Operatie Propere Handen'. Zo wierp Sebastien Delferière zich op als zaakwaarnemer van Felice Mazzu. En vergat hij strafschoppen te fluiten.

Felice Mazzu was na enkele succesvolle seizoenen bij Sporting Charleroi op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het was Sébastien Delferière die Dejan Veljkovic vroeg om de coach te ontmoeten en... op die manier een extra zakcentje te verdienen. 

Maar Sporza weet meer. Veljkovic bereikte zelfs een akkoord met Vincent Mannaert - Club Brugge was op dat moment op zoek naar een opvolger voor Michel Preud'homme - maar de deal werd in laatste instantie afgeblazen. Club Brugge wou de goede contacten met Charleroi niet opofferen. 

Waren die strafschoppen wel fouten?

In oktober 2017 speelden Charleroi en KAA Gent tegen elkaar. En wat wil een makelaar voor zijn klanten? Dat ze winnen én in een goed daglicht staan. Delferière weigerde twee duidelijke strafschoppen voor de Buffalo's te fluiten en bood achteraf zijn excuses aan voor de fouten. Maar waren het wel foutjes? 

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.