Gert Verheyen ziet het probleem: "Dat heeft Martinez te weinig gedaan"

13 oktober 2021 18:25

Volgens Gert Verheyen heeft Roberto Martinez in zijn opstellingen tijdens de Nations League de verkeerde keuzes gemaakt.

Een bondscoach moet volgens analist Gert Verheyen zien welke Rode Duivels in vorm waren. Dat zijn er niet veel, maar zij die het wel waren kregen geen kans.

“Vorm en vertrouwen neem je mee vanuit je club naar de nationale ploeg en daar moet je rekening mee houden", zegt Verheyen in ‘De Tribune’. “Dat heeft Martinez te weinig gedaan. Het is zijn goed recht om te kijken naar wat spelers gepresteerd hebben bij de nationale ploeg, maar dan kijk je naar prestaties van een hele tijd terug. Dan denk ik aan Charles De Ketelaere, die speelt op een wolk en met vertrouwen.”

Zeker ook omwille van het geringe belang van de wedstrijd voor de derde plaats. “Soms raak je een beetje vast, verroest in je eigen systeem. Dan moet je iets nieuws brengen. Nieuwe jongens, een of twee anderen, en het kan al meteen iets anders zijn. Als je het niet probeert, dan weet je het nooit. Waarom speel je niet een keer met Theate. Waarom niet?”

Bjorn Vandenabeele

België
 
 
 
Reacties.