Nicolas Lombaerts leert kneepjes van het trainersvak in schaduw van Hein Vanhaezebrouck: "Je merkt dat hij immens veel ervaring heeft"


Foto: © photonews 14 oktober 2021 07:06

Nadat hij zijn voetbalschoenen aan de haak hing, kreeg Nicolas Lombaerts (36) de vraag van Hein Vanhaezebrouck om zijn assistent te worden bij AA Gent. Lombaerts hapte toe en maakte de voorbije maanden kennis met zijn nieuwe leven.

"Hein is een heel goeie leermeester voor Milicevic en mij. Ik ben heel blij met deze kans, je merkt aan alles dat hij heel veel ervaring heeft", stelt Lombaerts in HLN. Waar mijn takenpakket uit bestaat? De opwarming leiden op training, oefeningen doen, trainingen geven aan de wisselspelers na wedstrijden."

"Voor het overige focus ik me vooral op het defensieve compartiment. En ik bekijk de wedstrijden van onze tegenstanders, ook weer met de focus op het defensieve. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met Eupen en Partizan Belgrado", aldus Lombaerts.

"Ik voel dat ik veel relaxter ben dan enkele maanden geleden. Intussen is het allemaal wat routine geworden. In het begin stuurde de trainer wel eens subtiel een oefening bij, zonder ons belachelijk te maken voor de groep. Zeker wanneer je staat te zwemmen, apprecieer je dat enorm", knipoogt Lombaerts.

Dennis Rosiers

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.