Eerste periodekampioenen in amateurreeksen zijn bekend: onder meer deze traditieclub mag juichen


Foto: Twitter Racing Mechelen 08 november 2021 14:37

In de nationale amateurreeksen werd afgelopen weekend de tiende speeldag afgewerkt. Na een derde van de competitie werden de winnaars van het eerste periodekampioenschap bekend. Een overzicht.

Tweede Afdeling A: Ninove

Ninove schreef met 26 op 30 de eerste periodetitel op haar naam. Zondag trok het in de topper op het veld van dichtste achtervolger Zwevezele aan het langste eind (1-2).

Tweede Afdeling B: Lyra-Lierse

Lierse Kempenzonen doet het dit seizoen voortreffelijk in 1B, maar ook Lyra-Lierse doet het twee reeksen lager fantastisch. De ploeg van Bart De Roover ging met 0-4 winnen op het veld van Hades Hasselt. Met 26 op 30 telt de fusieploeg een puntje meer dan Hoogstraten.

Derde Afdeling A: Oostkamp

In Derde Afdeling A staat er geen maat op Oostkamp, dat met 28 op 30 door de competitie raast. Met tien punten voorsprong op een kransje achtervolgers lijkt Oostkamp nu al op weg naar de titel. Zondag werd Avanti Stekene met 5-2 over de knie gelegd.

Derde afdeling B: Racing Mechelen

Niet Diest, dat negen speeldagen de rangschikking aanvoerde, maar Racing Mechelen is de winnaar van de eerste periodetitel in Derde Afdeling B. Uitgerekend op het veld van Diest mocht Racing Mechelen de periodetitel vieren, na een 0-1-zege. 

Dennis Rosiers

2e amateurliga A \\ 2e amateurliga B \\ SV Oostkamp \\ Diest \\ Lyra-Lierse \\ RC Mechelen \\ Ninove \\ Hades \\ Avanti Stekene \\ Zwevezele
 
 
Reacties.