Philippe Vande Walle niet onder de indruk van Anderlechtspits: "Ze zitten niet op hem te wachten"


Foto: © photonews 02 december 2021 09:10

Joshua Zirkzee maakt alvast geen indruk op analist Philippe Vande Walle, ook al is die een vurig supporter van Bayern Munchen.

Philippe Vande Walle loopt niet warm van Zirkzee. “Het voelt aan als gemakzucht”, zegt Vande Walle aan Het Nieuwsblad. “Een topspits is verslaafd aan goals maken, maar bij Zirkzee mis ik vaak grinta en goesting.”

Toch zag hij hem als 18-jarige eventjes schitteren in de Bundesliga. Een hype, noemt Vande Walle het. Hij scoorde en had een hippe indruk, maar lang duurde dat niet.

Volgens Vande Walle zou hij de sterkste spits in ons land moeten zijn, maar vaak toont hij slechts enkele flitsen, zo oordeelt de analist.

“In Duitsland, en zeker bij Bayern, zitten ze nu niet te wachten op deze Zirkzee. Ze hebben andere spelers genoeg en voorlopig is hij gelimiteerd bij Anderlecht. Als talent zou hij deze uitleenbeurt nochtans als een goeie springplank kunnen zien.”

Vande Walle maakt de vergelijking met Nmecha. “Maakt hij hier indruk zoals Lukas Nmecha dat deed, dan versiert hij volgend seizoen net zo goed een transfer naar een andere Duitse club. Nmecha zit nu bij Wolfsburg en werd Duits international. Ach, wie weet draait Zirkzee nog de knop om. Het is nog niet te laat.”

Bjorn Vandenabeele

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Anderlecht \\ Bayern München
 
 
 
Reacties.