Vertessen wint vlot, Lille op het nippertje dankzij topschutter David, Openda twee keer raak

04 december 2021 22:14

Jonathan David scoorde zijn elfde goal en wordt daarmee de topschutter in de Franse competitie.

In de Nederlandse competitie mocht Yorbe Vertessen invallen bij PSV. De Eindhovenaars haalden het met 4-1 van Utrecht. PSV komt daarmee op de tweede plek, voor Feyenoord dat zondag nog speelt.

Vitesse won met 1-6 op bezoek bij Cambuur. Openda eiste andermaal een hoofdrol op. Hij pikte twee goals mee en gaf ook nog een assist.

In Ligue 1 haalde Lille het met heel veel moeite van Troyes. De bezoekers kwamen na amper zes minuten op voorsprong via ex-Moeskroenspeler Dingome.

Jonathan David zorgde voor de gelijkmaker net nadat de tweede helft op gang getrapt werd. Een owngoal van Giraudon bezorgde Lille vijf minuten voor tijd de zege.