Thomas Henry van held naar antiheld: Venezia 3-0 voorsprong compleet uit handen

05 december 2021 19:55

Venezia liep zondagmiddag een kater van jewelste op in het thuisduel tegen Verona. Halfweg stond de ploeg van Thomas Henry 3-0 voor, uiteindelijk keerde Verona de situatie nog helemaal om in het tweede bedrijf.

Thomas Henry leek goed op weg om de matchwinnaar te gaan worden voor Venezia. De ex-spits van OHL leverde de assist voor de vroege 1-0 van Ceccaroni. Nadat Venezia een tweede keer gescoord had, strafte de ex-spits van OHL een blunder van de Verona-doelman genadeloos af.

Na de pauze ging het echter helemaal fout voor Venezia. Henry kopte al snel een hoekschop in eigen doel. Na de rode kaart van Ceccaroni rook Verona bloed. Caprari zette een strafschop om, Simeone hing de bordjes met een pegel gelijk. Vijf minuten voor tijd bezorgde de zoon van Diego Simeone Venezia een ijskoude douche: 3-4.

Door de pijnlijke nederlaag blijft Venezia op plaats zestien staan, met 15 op 48. Bij Venezia werd David Okereke al na zeven minuten noodgedwongen gewisseld, Daan Heymans viel niet in.