Stormt Union verder door de competitie of kan Seraing stokken in de wielen steken?


Foto: Photonews 15 januari 2022 11:00

Het verschil tussen de twee promovendi bedraagt maar liefst 28 punten. Toch gaat Seraing zich niet gemakkelijk gewonnen geven tegen de competitieleider want ook voor hen staat er nog veel op het spel.

De heenmatch won Union met 4-2 van Seraing, ondanks dat de bezoekers eerst 0-2 waren voorgekomen. Gelukkig voor de thuisploeg kon een ontketende Mitoma (hattrick) de scheve situatie nog worden rechtgezet. 

Seraing

De thuisploeg moet dringend punten sprokkelen in de strijd voor het behoud. Ze tellen momenteel 10 punten meer dan de laatste in de stand Beerschot, maar een echt veilige plaats daarvoor moeten ze kijken naar Zulte-Waregem, Standard Luik en KV Oostende die vier punten meer tellen dan de Luikenaars. 

Seraing heeft met Jean-Louis Garcia alvast een nieuwe trainer in huis nadat Condom er zelf de brui aan gaf. Tijdens de winterstop werd de verdediging versterkt met Daniel Opare (ex-Zulte Waregem, Antwerp en Standard) en ook met Molla Wagué die overkwam van Nantes. 

Bij Seraing zal alleen Sanogo er niet bij zijn dus kunnen de Luikenaars met een bijna volledige kern de laatste rechte lijn van het seizoen aanvatten. 

Union SG

Wat moet er nog geschreven worden over Union. De promovendus begon uitstekend aan het seizoen en bleef deze lijn doortrekken. Dit mede dankzij de doelpunten van Undav en Vanzeir, het dodelijk spitsenduo van de Brusselaars. 

Union is goed op weg zich te plaatsen voor de Champions Play-Offs en wie weet misschien zelfs meer. Tijdens de winterstop hebben ze zich nog meer versterkt met Kacper Kozłowski en Koki Machida. Benieuwd of deze twee spelers nog iets extra kunnen brengen bij de competitieleider. 

Mitoma zal alvast de start van 2022 missen omwille van een blessure. 

Heb je zin in een stunt? Zet dan in op Seraing en win tot zeven keer je inzet!

Bart De Vré

Jupiler Pro League \\ Seraing \\ Union SG
 
 
 
Reacties.