Club Brugge slachtoffer van diefstal gevoelige info: Medische info gelekt aan Antwerp

26 januari 2022 15:00

Een 36-jarige man uit Antwerpen moest zich vandaag voor de rechtbank verantwoorden voor hacking, heling en misbruik van vertrouwen.

De man ontkent dat hij gevoelige informatie van Club Brugge zou doorgespeeld hebben aan Royal Antwerp FC. Hij begon in april 2015 als consultant te werken voor LakeSprings, de holding van Club-voorzitter Bart Verhaeghe.

Hij werkte eerst aan het dossier van Uplace, maar daarna ook bij het Personal Performance Center van Club Brugge. Op 7 april 2017 werd de samenwerking stopgezet zijn. De man zou dan richting Paul Gheysens getrokken zijn, de voorzitter van Antwerp, en zijn diensten daar aangeboden hebben.

Volgens de burgerlijke partij zette de beklaagde nog tijdens zijn opzegperiode alle gevoelige informatie van Club Brugge over op een computer die hij van Antwerp had gekregen. Naast Club Brugge en LakeSprings stelden ook Ruud Vormer en Brandon Mechele zich burgerlijke partij voor het verspreiden van hun medische gegevens.

De informatie zou via Dropbox automatisch bij hem toegekomen zijn, zo stelt de man. De rechter doet uitspraak in de zaak op 23 februari.

Bjorn Vandenabeele

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Club Brugge
 
 
Reacties.