Standard Luik slaat tweemaal toe in het slot en behaalt zijn eerste overwinning van 2022


Foto: © photonews 26 januari 2022 20:39

Tweemaal was Standard Luik levensgevaarlijk in het slot. Emond in het slot van de eerste helft en Dragus deed hetzelfde op het einde van de partij. Tweemaal tegen Eupen en zes op zes voor de Rouches dit seizoen. Zo pakt Standard zijn eerste overwinning van 2022.

Er was geen spoor te bekennen van Joao Klauss in de wedstrijdkern van Standard. De spits staat op vertrekken bij de 'Rouches'. Oude bekende Renaud Emond droeg de aanval. 

1ste helft

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de partij. Standard probeerde hoog druk te zetten om de verdediging van Eupen in de fout te dwingen. De bedrijvigste spelers waren N'dri voor Eupen en Emond voor Standard. Beide aanvallers kregen een aantal kleinere kansen waarbij Emond het dichtst bij een doelpunt was. Het schot van de aanvaller ging tegen de deklat. 

Het was wachten tot het slot van de eerste helft voor we een doelpunt te zien kregen. Standard kreeg een hoekschop en na een rommelige fase kon Emond juist zijn teen tegen de bal zetten. Zo kwamen de bezoekers op voorsprong. 

Het tweede doelpunt in twee wedstrijden van de aanvaller die overkwam tijdens de winterstop van Nantes. 

2de helft

Geen begin van de tweede helft om vrolijk van te worden. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, maar konden elkaars doelman niet bedreigen. Het was wachten op een dubbele wissel bij Eupen om tot gevaar te komen. Konstantelias liet de bal goed lopen tot Prevljak, maar zijn schot werd geblokkeerd door twee verdedigers van Standard. De invallers lieten zich direct gelden. 

Het balbezit was voor Eupen, maar Standard maakt het toch af. Net zoals in de eerste helft is het wachten op het slot van de partij voor Standard toeslaat. Denis Drăguş omspeelt de buitenspelval en legt de bal voorbij de Eupense doelman. De VAR moest de situatie nog even bekijken, maar het feest gaat door voor Standard. 

Zo wint Standard zijn eerste partij van 2022 en krijgt het terug wat ademruimte. 

Bart De Vré

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Eupen
 
 
 
Reacties.