Union Champion of kan Club Brugge toch dichterbij komen in absolute kraker op donderdagavond?


Foto: © photonews 27 januari 2022 11:00

Woensdag was er de kraker onderin tussen Seraing en Beerschot, de voorlaatste en laatste in de stand. Donderdag is het vizier in de Jupiler Pro League naar boven gericht met de topaffiche tussen Union en Club Brugge.

De nummer 1 tegen de nummer 2 in de stand dus, met het verrassende Union op nummer 1. Bij Club Brugge zijn ze op z'n minst een beetje jaloers op de punten die Union dit seizoen al gesprokkeld heeft. Met een achterstand van 9 punten op de promovendus, is er dringend een inhaalmanoeuvre nodig.

Na een sterk seizoensbegin verwachtte iedereen een dip bij Union maar die lijkt er niet te komen. Met de doldwaze slotfase tegen Racing Genk afgelopen weekend, lijkt het kampioenengeluk hen zelfs toe te lachen.

Alleszins, er zal in het Jan Breydel-stadion op het scherpst van de snee gestreden worden om de 3 punten, wat men vooraf ook beweert om de rust te bewaren in de kleedkamer.

Het wordt bij Club Brugge vooral uitkijken naar de formatie en defensie die Schreuder zal verkiezen door de geschorste Hendry. Blijft hij met een 3-5-2 spelen of trekt hij Mata centraal in de defensie en zet hij Van Der Brempt/Sowah op de flank? En wat met Nsoki, die zich meerdere keren per wedstrijd laat betrappen op een foutje?

Ondanks de sterke reeks zit ook Mazzu met lichte selectieproblemen. Supersubs Mitoma en Kozlowski hebben namelijk geblesseerd moeten afhaken voor het duel tegen de eerste achtervolger.

Bet-tips:

Beide teams scoren + 2.5 doelpunten: x1.90

Jelle Heyman

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Union SG
 
 
 
Reacties.