Driepunter op Stayen meer dan welkom voor Charleroi na vier wedstrijden zonder zege, aanvoerder kijkt geschorst toe


Foto: © photonews 28 januari 2022 12:00

STVV opent vrijdag speeldag 25 van de Jupiler Pro League tegen Charleroi. Na de recente vier op zes kan STVV weer wat vrijer ademen, terwijl Charleroi na vier wedstrijden zonder zege de voeling met de top vier dreigt te verliezen.

STVV hield eerder deze week een verdiend punt over aan de trip naar de Bosuil. Vorige week pakte de ploeg van Bernd Hollerbach ook al de scalp van Seraing, waardoor de degradatiezorgen minstens voor een tijdje van de baan zijn geschoven in Haspengouw.

Bernd Hollerbach kan voor de komst van Charleroi geen beroep doen op het geblesseerde trio Steve De Ridder, Stan Van Dessel en Kenny Steppe. Daniel Schmidt heeft interlandverplichtingen met Japan.

Voeling met top vier

Edward Still sprak na het gelijkspel tegen Kortrijk (1-1) van een van de beste wedstrijden van het seizoen. Charleroi creëerde een karrenvracht aan kansen tegen de Kerels, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een gelijkspel. De Zebra's wachten intussen al vier wedstrijden op een zege.

Willems, Zedadka en Descotte liggen in de lappenmand. Aanvoerder Ilaimaharitra zit een schorsingsdag uit. Koffi en Gholizadeh hebben internationale verplichtingen voor respectievelijk Burkina Faso en Iran. Nieuwkomer Daan Heymans, die voor anderhalf seizoen gehuurd wordt van Venezia, behoort meteen tot de selectie.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Jan Boterberg en is live te volgen op Voetbalkrant.com. Aftrap op Stayen om 20u45.

Gokje wagen? Check dan zeker BetFIRST voor de meest interessante odds. 

Dennis Rosiers

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ STVV
 
 
Reacties.