🎥 Traditieclub stap dichter bij titel in Derde Amateur dankzij gecontesteerd doelpunt


Foto: Facebook RTV 14 maart 2022 13:23

In Derde Amateur B boekte koploper Racing Mechelen zaterdagavond een felbevochten overwinning op het veld van Zwarte Leeuw. Groen-wit won met het kleinste verschil in Rijkevorsel, al zorgde het enige doelpunt van de avond voor heel wat ophef.

Iets voorbij het halfuur werd Kurt Weuts weggestuurd. De assistent-scheidsrechter zag buitenspel en stak de vlag op. Terwijl de verdedigers van Zwarte Leeuw stopten met spelen ging Weuts doodleuk door en legde de bal breed tot bij Dries Ventose, die de bal in het lege doel duwde.

Tot ontsteltenis van iedereen liet de assistent zijn vlag prompt zakken. Na kort overleg met de scheidsrechter werd het doelpunt alsnog toegekend. De ref oordeelde dat een nieuwe actie begon doordat de verdediger van Zwarte Leeuw de bal beroerde bij de doorsteekpass.

De frustratie bij Zwarte Leeuw was enorm. Racing Mechelen liet het niet aan zijn hart komen en staat weer een stapje dichter bij promotie naar Tweede Amateur. Met nog zeven speeldagen te gaan tellen de Mechelaars zeven punten meer dan nummer twee Esperanza Pelt, dat weliswaar nog een wedstrijd achter de hand heeft. 

Maandag maakte Racing Mechelen alvast bekend dat het de licentie voor Tweede Amateur beet heeft.

Dennis Rosiers

Zwarte Leeuw \\ RC Mechelen
 
 
Reacties.