Beerschot herstructureert: algemeen directeur Van den Steen krijgt meer macht binnen de club


Foto: © photonews 13 mei 2022 20:36

United World, hoofdaandeelhouder van Beerschot, heeft na de degradatie de club doorgelicht en bespreekt veranderingen in de structuur van de club. Zo zullen er aan algemeen directeur Frédéric Van den Steen, wellicht, meer bevoegdheden gegeven worden.

Een van des conclusies van de doorlichting was dat er te weinig wisselwerking was tussen technische staf en spelers enerzijds en het management anderzijds. Zo waren er incidenten op training die eigenlijk niet hadden mogen gebeuren: De problemen tussen de assistenten van Peter Maes en de club-assistenten, Patrick Nys en Frank Dauwen, de kapiteinsband van Mike Vanhamel die afgenomen werd en een incident tussen Jan Van den Bergh en Joren Dom...

Geen vertrek Van Praet

Er was te weinig aanwezigheid aan de zijlijn. Dat wil men nu oplossen door meer verantwoordelijkheid te geven aan algemeen directeur Frédéric Van den Steen. Er wordt ook gedacht om hoofd van de medische staff, Nick Janssen, die intern zeer gewaardeerd wordt, korter bij het team te betrekken. Het management zal korter bij de technische staff en spelersgroep gaan staan en ondersteunen wanneer nodig is.

Technisch directeur Sander Van Praet blijft bij de club, er zou vooralsnog geen sprake zijn van een vertrek zoals hier en daar al gesuggereerd wordt. Van den Steen krijgt dus meer 'macht' binnen de club.

Miljoenen voor infrastructuur

Ook zal het scouting department, dat na het eerste seizoen in eerste klasse opgezet werd, besproken worden. Er werden vorig seizoen verschillende scouts aangetrokken binnen United World en er zal bekeken worden hoe dit beter kan gestructureerd worden. De club zal hierover in de komende weken communiceren.

Er zullen dus wellicht veranderingen doorgevoerd worden, maar er wordt niet met de vinger gewezen. Beerschot begon het seizoen met op één na laagste technische budget van 1A. Er werd dan ook rekening gehouden met een eventueel minder seizoen. De club moet investeren in de lange termijn en zo werden er onder andere miljoenen uitgetrokken om een nieuwe jeugdacademie en trainingcentrum te bouwen. De club zal de volgende maanden beginnen met de bouw hiervan.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.