🎥 Lyra-Lierse behoudt uitzicht op promotie na thriller, ploeg van Luc Nilis blijft in Tweede Amateur


Foto: © photonews 19 mei 2022 12:59

In de amateurreeksen zijn de kampioenen gekend, maar de eindrondes draaien nog op volle toeren. Woensdagavond vochten Lyra-Lierse en Belisia Bilzen een verbeten strijd om in de eindronde voor promotie naar Eerste Nationale.

Lyra-Lierse, waar Bart De Roover de touwtjes in handen heeft, leek op weg naar een vlotte zege en liep tot 2-0 uit. Belisia Bilzen toonde echter veerkracht en dwong uiteindelijk verlengingen af (2-2). 

Daarin kwam de ploeg van Luc Nilis zelfs 2-3 voor, maar via het tweede doelpunt van de onvermijdelijke Jordy Peffer (foto) ging dit duel naar strafschoppen.

In een zenuwslopende strafschoppenreeks was het de thuisploeg die uiteindelijk mocht juichen. Doelman Mats Sterkens kroonde zich tot held door twee strafschoppen te stoppen én de beslissende elfmeter feilloos om te zetten (10-9).

Tubeke

Voor Belisia Bilzen zit het seizoen erop. De Limburgers komen ook volgend seizoen uit in Tweede Amateur. Lyra-Lierse behoudt nog steeds uitzicht op promotie naar Eerste Nationale. Zondag krijgt geel-zwart Tubeke over de vloer.

Dennis Rosiers

2e amateurliga B \\ Lyra-Lierse
 
 
Reacties.