Overname met Todd Boehly helemaal rond: Chelsea ontvangt nieuwe licentie en mag voortbestaan


Foto: © photonews 25 mei 2022 09:05

De overname van Chelsea door Todd Boehly is helemaal afgerond. De Britse regering heeft een nieuwe licentie uitgeschreven, nadat de Premier League gisteren de overname van de Londense club al had goedgekeurd.

Minister van sport, Nadine Dorries, bevestigt via Twitter dat de Britse regering de verkoop van Chelsea heeft goedgekeurd. “Na de sanctionering van Roman Abramovitsj heeft de regering hard gewerkt om ervoor te zorgen dat Chelsea zou kunnen blijven voetballen, maar we hebben het altijd duidelijk gemaakt dat de club op lange termijn enkel onder een nieuwe eigenaar zou kunnen blijven bestaan”, klinkt het.

“We zijn nu tevreden dat de opbrengst van de verkoop niet naar Abramovitsj of een andere gesanctioneerde persoon gaat. We zetten nu het proces in gang om te verzekeren dat de opbrengsten worden gebruikt voor humanitaire doelen in Oekraïne.”

Door de goedkeuring van de Britse regering is de overname van Chelsea door een Amerikaans consortium onder leiding van Todd Boehly helemaal rond. De vorige eigenaar Roman Abramovitsj werd door de oorlog in Oekraïne gestraft, waardoor hij van de Britse overheid de club moest verkopen. In totaal geeft het consortium bijna 5 miljard euro uit voor Chelsea.  

Redactie

Premier League \\ Chelsea
 
 
Reacties.