Steeds meer voetbalsters kiezen voor een studie(beurs) in het walhalla van het vrouwenvoetbal

16 juni 2022 20:16

De Limburgse Lonneke van Eijk is afgestudeerd aan de Northern State University. Daarmee is er - niet voor het eerst - een Belgisch voetbalavontuur in de States afgerond.

Lonneke van Eijk is lang niet de enige die momenteel in de Verenigde Staten verblijft om er voetbal en studies te combineren.

Steeds vaker kiezen Belgische speelsters ervoor om in het buitenland te studeren en via een beurssysteem voetbal en studies met elkaar te combineren.

Waren afgelopen seizoen via OverBoarder LLC actief in de States: Zoé van de Cloot (Syracuse University),  Maxine Franco (University of Texas at El Paso), Merel Smets (Glennville State College), Annelore Mievis (University of Louisiana at Monroe) en Merel Marting (University of Northwest Missouri).

Onder meer Fien Broeckaert, Zina Moesen en Anderlechttalent Ulricke Duyck zullen in 2023 aansluiten bij een school via het programma.

Verleden

In het verleden waren er nog meer speelsters actief in de USA. Mathilde Crocis (University of Northwestern Ohio), Rose Godard (Salem University), huidig Super League-speelster Shayna Raekelboom (University of Georgia) en Sonia Fernandez (Upper Iowa University) bijvoorbeeld. 

En ook namen als Mayté van Hees, Charlotte van Ishoven en Tine Schryvers doen zeker een belletje rinkelen bij vrouwenvoetbalkenners.

Aernout Van Lindt

 
 
Reacties.