Drie speelsters met weinig speelminuten mee naar EK: "Weten dat er enkele speelsters geen 90 minuten kunnen spelen tegen IJsland"


Foto: © photonews 23 juni 2022 19:00

De afvalrace bij de Red Flames is ten einde, de definitieve selectie van 23 speelsters is bekend. Met daarbij een aantal opvallende namen.

Bondscoach Ives Serneels maakte een voorselectie van 33 speelsters, op 20 juni werd de definitieve knoop doorgehakt.

Zijn er bij in de selectie: Elena Dhont, Ella Van Kerkhoven en Kassie Missipo. Die drie speelden het afgelopen jaar nauwelijks tot niet door zware blessures.

Tijd gebruikt

Een ferme gok van de bondscoach? "Iedereen kent de situatie met verschillende type speelsters. Sommigen speelden veel, anderen wat minder. We hebben de tijd gebruikt om elk individu optimaal te gaan analyseren op sportief en medisch vlak", aldus bondscoach Serneels op een persconferentie bij de bekendmaking van zijn selectie.

"Bij die drie speelde het medische inderdaad een belangrijke rol. We hebben doelen voor hen richting 10 juli en zondag na Oostenrijk gaan we kijken of ze medisch staan waar we ze willen hebben. Mijn staf heeft mij aangegeven dat ze klaar zullen zijn. Ik hoop dat we ze niet moeten vervangen en dat iedereen fit mag blijven. We weten dat er speelsters zijn die geen 90 minuten zullen kunnen spelen tegen IJsland."

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.