OFFICIEEL: Recordaankoop Beerschot opnieuw in eigen land aan de slag, ondanks interesse van STVV


Foto: © photonews 30 juni 2022 14:10

In de zomer van 2020 betaalde Beerschot 450.000 euro om Musashi Suzuki (28) naar het Kiel te halen, wat van de Japanse international de recordaankoop van de club maakte. Twee seizoenen later besliste Musashi Suzuki omwille van de degradatie van Beerschot zijn contract te laten ontbinden.

UPDATE 14u10:  Ondertussen kondigde Gamba Osaka de komst van Suzuki officieel aan. 

Het was een tijdje stil rond de Japanner, maar nu lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen.

Volgens diverse Japanse media staat Suzuki immers op het punt een contract te ondertekenen bij Gamba Osaka, dat op dit moment op de twaalfde plaats staat in de J1 League. Opvallend: bij Osaka zal Suzuki de concurrentie voorin moeten aangaan met Leandro Pereira. De Braziliaan droeg in het seizoen '15-'16 23 keer het shirt van Club Brugge.

In de loop van de volgende dagen zou de transfer officieel gemaakt moeten worden. Ook Vissel Kobe, Nagoya Grampus én STVV toonden de voorbije weken concrete interesse in Musashi Suzuki, maar vissen uiteindelijk achter het net. 

Musashi Suzuki kwam de voorbije twee seizoenen 51 keer uit voor Beerschot. De Japanner bleef met zeven doelpunten en twee assists ver onder de verwachtingen op het Kiel.

Dennis Rosiers

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ STVV \\ Beerschot \\ Gamba Osaka \\ Sanfrecce Hiroshima
 
 
Reacties.