Nog 'honderden miljoenen op komst' bij Barcelona en Xavi mag dus wenslijstje indienen met zes spelers erop

03 juli 2022 17:05

Barcelona verkocht deze week tien procent van zijn uitzendrechten en is dus gegarandeerd van heel wat extra miljoenen. Voorzitter Laporta kondigde echter aan dat er nog honderden miljoenen extra op komst zijn en dus mag trainer Xavi dromen van al zijn gewenste transfers.

De Catalanen zouden binnenkort een lucratieve deal bekend maken waarmee nog eens meer dan 400 miljoen zou binnenkomen. Daarvan zou 200 miljoen naar het eerste elftal stromen. Het zal nodig zijn als ze aan het verlanglijstje van trainer Xavi Hernandez willen voldoen. Die wil al maanden Robert Lewandowski binnenhalen, maar Bayern houdt vast aan zijn transferprijs van meer dan 50 miljoen euro. 

Maar ook Jules Koundé (Sevilla) en Raphinha (Leeds United) staan op dat lijstje en ze kostten samen zo'n 60 miljoen. Daarnaast moet ook Ousmane Dembélé in Camp Nou gehouden worden. Andreas Christensen (Chelsea) en Franck Kessié (AC Milan) zouden dan weer transfervrij gehaald worden. Manchester City-ster Bernardo Silva is daarnaast de droomkandidaat van Xavi, maar hij lijkt te duur te zijn.

Johan Walckiers

Primera Division \\ Barcelona
 
 
Reacties.