'Burnley wil doorduwen voor Anderlecht-doelman, transfersom kan fors oplopen'


Foto: Photonews 15 juli 2022 07:54

Anderlecht plukte twee jaar geleden nobele onbekende Bart Verbruggen voor 300.000 euro weg bij NAC Breda. Bij paars-wit gelooft men heilig in de kwaliteiten van de Nederlandse jeugdinternational, maar mogelijk ligt er een kaper op de kust. Vincent Kompany wil Verbruggen koste wat kost halen.

Burnley rondde eerder deze week de komst van Josh Cullen af. In tegenstelling tot wat Vincent Kompany eerder zei ("Het is niet de bedoeling om Anderlecht te verzwakken door er spelers weg te halen") richt Burnley nu zijn pijlen volop op Bart Verbruggen. Een eerste bod (drie miljoen) werd van tafel geveegd, maar daar lijkt het niet bij te zullen blijven. 

HNB laat weten dat Burnley een bod gaat neerleggen dat tussen de vijf en zeven miljoen schommelt. Een stevig bedrag, maar de jonge Nederlander heeft een grote progressiemarge en ligt nog tot 2025 onder contract in het Lotto Park.

Bij Burnley zou Verbruggen bovendien eerste doelman kunnen worden, terwijl de Nederlander bij Anderlecht in 1B zijn matchen zou gaan keepen en bij de hoofdmacht de tweede viool moet spelen, achter Hendrik Van Crombrugge. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Bart Verbruggen, na amper zeven wedstrijden voor Anderlecht, zijn zinnen heeft gezet op een vertrek naar Burnley. 

Dennis Rosiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ NAC \\ Burnley
 
 
Reacties.