Analist hard voor Erling Haaland: "Is Messi of Ronaldo nog niet"

06 augustus 2022 17:39

De eerste match met inzet voor Erling Haaland met Manchester City werd niet meteen hetgeen hij er zelf van verwacht had.

Zeker de grote klik die er moet zijn met Kevin De Bruyne was hoegenaamd nog niet aanwezig. “Ik zag zelfs enkele frustraties tegenover Haaland bij De Bruyne”, zegt Bob Peeters aan Het Nieuwsblad. “De Bruyne gesticuleerde twee of drie keer, alsof hij wilde zeggen dat Haaland het spel van Manchester City nog niet begreep.”

Haaland ging wel diep, maar bleef ook enkele keren gewoon staan. “Is dat nog een gebrek aan conditie? Of begrijpt hij het spel niet? Bij Manchester City moet je tactisch meedenken. Dat eist Guardiola. Als hij daar maar goed naar luistert.”

Haaland moet Man City aan de Champions League, maar met hem alleen lukt dat niet. “Met De Bruyne heeft hij de beste middenvelder ter wereld achter zich, dat zal hij gauw in de gaten krijgen. Ik ken die jongen uiteraard niet persoonlijk, maar hij zal als nuchtere Noor ook wel beseffen dat hij de status van Messi of Ronaldo nog niet heeft.”

Bjorn Vandenabeele

Premier League \\ Manchester City \\ West Ham Utd
 
 
Reacties.