Club Brugge moet zich geen zorgen maken om laatste drie miljoen voor CDK: de bonussen zijn héél makkelijk binnen te halen


Foto: Photonews 06 augustus 2022 10:50

Club Brugge heeft een vaste som van 32 miljoen euro gekregen voor Charles De Ketelaere. Da's drie miljoen te weinig? Nee, die drie miljoen komt er wel via bonussen. Want zo hoog ligt de lat niet om die binnen te rijven.

De Ketelaere tekende voor vijf jaar. Elk jaar dat AC Milan de Champions League haalt, moeten de Rossoneri een miljoen overschrijven aan blauw-zwart, weet Het Nieuwsblad. Wel tot maximaal drie miljoen euro. Als je weet dat de top vier van de Serie A zich volgend seizoen plaatst voor de CL moet dat makkelijk haalbaar zijn. Als het Europa League wordt, krijgt Club trouwens een half miljoen.

En zelfs als dat niet lukt, zijn er nog de persoonlijke verwezenlijkingen van De Ketelaere die geld kunnen opbrengen. Club krijgt zijn 35 miljoen euro dus zo goed als zeker. En ze hebben ook nog een doorverkooppercentage van 12,5 procent. Dat kan binnen enkele jaren ook nog wel iets opbrengen.

Johan Walckiers

Serie A \\ AC Milan
 
 
Reacties.