Sergio Gomez naar Manchester City: "Voorbeeld hoe club talent ontwikkelt"

16 augustus 2022 14:54

Sergio Gomez is een speler van Manchester City. Hij tekende een contract voor vier seizoenen.

Gomez is uiteraard heel blij met de kans en bedankt paarswit. "Anderlecht heeft mij alle kansen geboden om mijn potentieel te ontwikkelen", reageert Gomez op de website van RSCA. "Het is dankzij deze club dat ik de speler ben geworden die ik nu ben. Ik ben de club daarvoor enorm dankbaar. Ik vond het een fantastische ervaring om hier telkens voor een vol Lotto Park te spelen. De fans en de club zullen voor altijd een plekje in mijn hart hebben."

"City is het beste team in Engeland en met Pep Guardiola heb ik de kans om te leren en me te ontwikkelen onder de meest voortreffelijke voetbalcoach ter wereld. Voor deze club spelen, is een droom die uitkomt", vertelt Gomez nog op de website van Manchester City.

Voor Peter Verbeke was dit een deal die niet geweigerd kon worden. "Uiteraard is het altijd de bedoeling van de club om goede spelers langer bij ons te houden", aldus Anderlecht-CEO Peter Verbeke. "Maar soms krijgt een speler een 'once in a lifetime opportunity' die we hem niet willen ontzeggen. De evolutie van Sergio is opnieuw een voorbeeld van hoe deze club het talent ontwikkelt van jonge spelers en hen kan klaarstomen voor de absolute top."

Bjorn Vandenabeele

Premier League \\ Anderlecht \\ Manchester City
 
 
Reacties.