Eddy Snelders heeft lof voor Onana maar is streng voor Debast: "Te licht bevonden voor basisplek in Qatar"


Foto: © photonews 26 september 2022 08:49

Onana en Debast waren twee youngsters in de basis bij de Belgen tegen Oranje. Eddy Snelders zou op het WK in Qatar nog geen basisplaats geven aan Zeno Debast.

In zijn analyse bij Sporza is Snelders streng voor de verdediger van Anderlecht. "De prestatie van Debast lag in lijn met zijn vorige. Er was veel onzekerheid aan de bal en weinig doortastendheid in de duels. Dat laatste leidde opnieuw tot een foutje - hij liet zijn tegenstander los - met redelijk zware gevolgen voor de partij. Nadien kwam Debast nog eens goed weg toen Bergwijn miste."

Snelders heeft zijn conclusie over Debast dus al klaar na de interlands tegen Wales en Nederland. "Het was voor mij geen succes. Richting het WK zou ik toch naar een ander drietal gaan. Op basis van deze twee matchen is Debast nog te licht bevonden voor een basisplek in Qatar. Dat neemt niet weg dat hij een enorm talent blijft en in de nabije toekomst kansen moet krijgen, maar dit komt te vroeg."

Onana uitdager voor Tielemans

Die andere jonge speler aan de aftrap, Amadou Onana, kon dan wel weer bekoren op het middenveld. "Onana toonde zich goed in de recuperatie en was vaak een aanspeelpunt. Het maakt van hem een waardige concurrent om die positie op te eisen in Qatar. Onana wordt een serieuze uitdager voor Tielemans."

Daarnaast blijft Eden Hazard hét zorgenkind van deze ploeg. "Hazard kan niet meer het spel ontwikkelen dat we van hem gewend zijn", besluit Eddy Snelders.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ België \\ Nederland
 
 
Reacties.