Vanhaezebrouck neemt geen blad voor de mond: "Op dat vlak staat Anderlecht verder dan Gent, Club Brugge, Genk,..."


Foto: Photonews 26 september 2022 19:19

Hein Vanhaezebrouck wil als coach van KAA Gent enkele jongeren laten doorstromen naar het eerste elftal. De coach merkt echter op dat de Belgische topclubs een grote achterstand hebben op RSC Anderlecht. En uiteraard kent hij de reden achter dat fenomeen.

Het moet gezegd: Hein Vanhaezebrouck is een ervaringsdeskundige. De coach kon als T1 van RSC Anderlecht van op de eerste rij volgen hoe de Belgische recordkampioen er jaar na jaar in slaagt om de jeugdproducten te laten doorstromen.

“Ik heb gedurende mijn carrière al veel talenten de kans gegeven”, aldus Vanhaezebrouck op de sociale kanalen van de Buffalo’s. “Maar ik merk wel op dat KAA Gent nooit dezelfde jeugdpolitiek heeft gehad als Anderlecht.”

De Belgische recordkampioen staat met hun opleidingscentrum dan ook afgetekend op een eerste plaats. “Genk heeft de afgelopen jaren een inhaalbeweging gemaakt. Net als Club Brugge. Maar veel jonge talenten willen voor de naam nog steeds naar Anderlecht. Daarin staan ze verder dan de andere Belgische topclubs.”

RSC Anderlecht vist uit de vijver met de beste vissen - Hein Vanhaezebrouck

“Daarom vissen ze in Brussel uit de vijver met de beste vissen”, besluit Vanhaezebrouck. “Al blijft het onze bedoeling om daarmee te concurreren. En soms springt er eens een vis uit onze vijver en kan hij zich helemaal ontplooien.”
 

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
Reacties.