Peter Vandenbempt duidelijk over Rode Duivels: "Zonder hem moet je er in Qatar niet aan beginnen"

27 september 2022 07:54

Het geloof in de Rode Duivels is al een tijdje zoek. De nederlaag tegen Oranje zorgt voor nieuwe vraagtekens richting Qatar.

Het grote vertrouwen van vroeger is al een tijdje zoek. Volgens Peter Vandenbempt is de rekening vlug gemaakt. “We zijn er nog niet in geslaagd de teleurstelling van het vorige EK door te spoelen. Sinds juli 2021 wisten we amper de helft van de matchen te winnen”, klinkt het op Sporza.

“Dat waren dan vaak nog zeges tegen landen van het niveau Estland en Burkina Faso. Tegen alle grote kleppers - zoals Nederland, Italië en Frankrijk - gingen we onderuit.”

Al is dat voor de analist ook niet onlogisch. “België heeft de afgelopen vier jaar kwaliteit ingeleverd. Voorheen hadden we vier à vijf spelers van wereldklasse, zonder twijfel. Daar blijven er nu maar twee van over: Courtois en De Bruyne. Zij moeten op hun absolute top zijn om nog een beetje kans te maken.”

Groot probleem ook: hoe komt Romelu Lukaku op het WK binnen? “Zonder Lukaku moet je er in Qatar niet eens aan beginnen. Iedereen looft Batshuayi als doelpuntenmaker, maar als je zijn non-match tegen Nederland ziet… Dat is toch zorgwekkend. Na Lukaku gaapt er een enorme leegte in de spits.”

Bjorn Vandenabeele

Serie A \\ Inter Milaan \\ België
 
 
Reacties.