Cyril Ngonge terug bij FC Groningen nadat hij naar beloften werd gestuurd: "Leuke jongen, maar zijn reacties passen soms niet"

30 september 2022 21:23

Cyril Ngonge zit weer bij de selectie nadat hij een kleine maand geleden naar de beloften werd gestuurd.

Ngonge is met zijn twee doelpunten de topscorer bij FC Groningen en voor de match tegen AZ zit hij weer op de bank. Ngonge reageert op de persconferentie voor de match zelf op zijn terugkeer. 

“Ik werd naar de U21 gestuurd en ja... Nu ben ik terug. Ondertussen zijn er dingen gebeurd met de trainer. Uiteindelijk is er besloten dat ik terug in de ploeg mocht komen en daarom ben ik nu hier. Begrijp ik waarom ik werd weggestuurd? Sommige aspecten wel, sommige aspecten minder, maar uiteindelijk heeft de trainer altijd het laatste woord. Ik moet doen wat er gevraagd wordt en wat er hoort in het team.”

Ook trainer Frank Wormuth sprak over Ngonge. “De ploeg heeft een norm, ik heb Cyril uitgelegd waarom. Dat heeft hij niet zo begrepen, dus toen heb ik het hem laten voelen. Zijn reactie na die twee weken is goed. We zijn in gesprek met hem, zijn mental coach en een psycholoog over zijn gedrag."

"Cyril is een leuke jongen, een goed mens, maar zijn reacties passen soms niet. Hij heeft ook niet door hoe zijn reacties op anderen overkomen. Hij moet dat leren controleren. We hebben hem een spiegel laten zien en we wilden hem altijd terug in de ploeg krijgen. Ondertussen heeft hij het begrepen en gevoeld."

Jeroen Deheegher

Nederlandse Eredivisie \\ AZ Alkmaar \\ FC Groningen
 
 
Reacties.