Lokeren-Temse geeft boete aan supporters: "Op principiële gronden"

21 november 2022 17:26

Lokeren-Temse zal de boete die ze kregen voor de match tegen KV Mechelen doorrekenen aan de verantwoordelijke supporters.

De match eindigde op 0-5 voor KV Mechelen, maar het werd een bijzondere avond voor de club. Domper op de feestvreugde was de boete voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal. “Na afloop kreeg onze club een sanctie van de voetbalbond voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal en het gooien van bierbekertjes naar Mechelse spelers”, laat het bestuur weten. “We kunnen niet anders dan de boete van 1.500 euro verhalen op de enkelingen die voor dit gedrag verantwoordelijk was.”

“Wij hebben nog maar net twee wedstrijden achter gesloten deuren moeten afwerken en dan gebeurt er dit… Pas op, de enkelingen die zich hieraan bezondigen zijn weliswaar, niet talrijk, maar ze kosten de club ontzettend veel geld en brengen zo zelfs op termijn de toekomst van de club in gevaar. En zulke incidenten helpen uiteraard niet om het aantal combiregelingen bij uitwedstrijden zo laag mogelijk te houden.”

“Wij hanteren daarom sinds dit seizoen een nultolerantie: Elke sanctie zal verhaald worden op wie in de fout gaat. Ons heel degelijke camerasysteem zal ons helpen om de overtreders op te sporen en aansprakelijk te stellen. Wij doen dit op principiële gronden maar daarnaast ook uit eigenbelang: Die kleine groep mag ons niet langer op onnodige kosten en sancties jagen en bijvoorbeeld families met kinderen het stadion uitjagen. KSC Lokeren-Temse wil een warme familieclub zijn en blijven. Voor het seizoen hield de club een goed gesprek met alle supportersclubs en sfeergroep ATCS, wat ervoor zorgde dat – behalve de incidenten tegen Mechelen – er dit seizoen een positieve sfeer heerst.”

Bjorn Vandenabeele

2e amateurliga A \\ Lokeren-Temse
 
 
Reacties.