Kogel door de kerk: Wesley Hoedt via definitieve transfer weg bij Anderlecht en richting Engeland


Foto: © photonews 30 januari 2023 20:11

De periode van Wesley Hoedt bij paars-wit is ten einde. De verdediger verlaat Anderlecht voor Engeland en gaat in de Championship bij Watford voetballen.

Een transfer van Hoedt naar Watford zit al even in de pijplijn. Enkel over de modaliteiten was er nog enige onduidelijkheid. Aanvankelijk zou het gaan om een huurovereenkomst, maar het is uiteindelijk toch tot een definitieve transfer gekomen. Zijn transfer is helemaal rond, dat is ons ook bevestigd.

Wesley Hoedt heeft een akkoord bereikt om voor twee en een half seizoen bij Watford te tekenen. De komende maanden komt de Nederlander dus terecht bij één van de concurrenten van Burnley en Vincent Kompany. Watford is momenteel de nummer 4 in The Championship, de Engelse tweede klasse. Het zal wellicht via play-offs -als het zich hiervoor plaatst - een gooi moeten doen naar promotie.

Loonlasten verminderen

Met het vertrek van Hoedt ziet Anderlecht de loonlasten weer verminderen. De verdediger werd in juli 2021 transfervrij overgenomen van Southampton, maar was regelmatig onderwerp van discussie en verzeilde uiteindelijk op de bank. 

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Watford
 
 
Reacties.