Vandenhaute moet beseffen: bij Anderlecht blijft niets voor altijd geheim


Foto: © photonews 07 februari 2023 15:41

Wouter Vandenhaute heeft er (weer) gelegen bij de supporters. Het stuk in HUMO is vernietigend voor de niet-uitvoerende voorzitter van paars-wit. Eén zaak moet hij ook beseffen: bij de meest gemediatiseerde club van het land is het onmogelijk om iets achter te houden of geheim te houden.

Even ter vergelijking. Bij Club Brugge, de meest succesvolle club van de laatste tien jaar in België, zaten bij de persconferenties van Alfred Schreuder, Carl Hoefkens en Scott Parker veelal twee journalisten om vragen te stellen. Behalve als het om Champions League-matchen ging. Bij Anderlecht zitten er voor een match tegen STVV mimimum vijf à zes journalisten die er al jarenlang rondlopen. Voor matchen tegen Club of Genk zijn dat er een tiental.

De supporters zijn ook al halve journalisten geworden en hebben contacten met (ex-)werknemers. Zij horen veel van wat er in en rond de club gebeurt. Soms zelfs meer dan de journalisten die er rondlopen. Waarom? Omdat er veelal werknemers binnen de club rondlopen die geen band meer hebben met Anderlecht. Sommigen zijn ontevreden en spuien in hun privé ook de verhalen. Dat gaat dan rond als een lopend vuurtje.

Wouter Vandenhaute zou een paar dagen nadat hij een stap terugzette al mee onderhandeld hebben over de transfer van Anouar Ait El Hadj. Iets dat hij plechtig beloofd had om over te laten aan CEO Sports Jesper Fredberg. Dat zijn zaken die naar buiten komen, daar mag je gif op innemen. Was het niet vandaag geweest, was het binnen een aantal weken. 

De voorzitter zit nu in nauwe schoentjes omwille van zijn uitgelekte facturen. 500.000 euro, da's niet niks. Zeker als je tegen Jean Kindermans zegt dat zijn contract niet meer marktconform is. Wetende dat Kindermans de club wel al heel veel geld opleverde met de afgeleverde producten. Vandenhaute heeft er dan wel weer miljoenen ingestoken, maar daarop wordt zijn contract niet beoordeeld. Wel op het feit of Anderlecht er beter door wordt. En op dit moment kan je moeilijk zeggen dat paars-wit progressie maakt.

Of hij de huidige storm zal overleven, wordt nog afwachten. Maar indien ja: beter echt die rol van niet-uitvoerend voorzitter letterlijk nemen. Want weet: niets bij Anderlecht blijft voor altijd geheim.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.