Bondscoach Ives Serneels zoekt verklaringen na pandoering tegen Engeland en ziet ook positieve punten

23 februari 2023 21:24

De Belgian Red Flames verloren de 'finale' van de Arnold Clark Cup met zware cijfers van Engeland. Bondscoach Ives Serneels legt uit na de 6-1 pandoering.

De Belgian Red Flames maakten tegen Engeland nooit aanspraak op eindwinst in de Arnold Clark Cup en uiteindelijk werd zwaar verloren: 6-1.

"Ik had op voorhand gevreesd dat er een verschil zou zijn. We moeten de wet van de sterkste ondergaan tegen een terechte EK-winnaar die nog stappen heeft gezet", aldus bondscoach Ives Serneels in een reactie aan de Belgische voetbalbond.

"Jammer dat we bepaalde doelpunten slikken. Ik voel aan de groep dat ze ook beseffen dat dit nog een of twee levels boven dat van ons is. Dat we met een onuitgegeven team moesten spelen, dat was niet ideaal."

"Ik wil het niet als excuus aanhalen, maar onze verdediging had nog nooit samengespeeld. We gaan hier nog stappen inzetten via het opbouwen van automatismen."

Stijgende lijn

"Het resultaat zorgt ervoor dat we niet happy zijn, maar we mogen met opgeheven hoofd naar huis gaan. We zijn een nieuwe groep aan het vormen en we zitten in stijgende lijn."

"We hebben nog steeds werkpunten, maar we hebben veel weerbaarheid getoond dit toernooi. Dat zijn dingen die ik meeneem naar de toekomst."

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.