Goed nieuws voor Club Brugge? CL-tegenstander Benfica zit in vieze papieren

01 maart 2023 15:03

Benfica, tegenstander van Club Brugge in de Champions League, hangt een rechtzaak boven het hoofd. Het Portugese gerecht beschuldigt Benfica SAD, de vennootschap achter de Portugese topclub, en verschillende bestuurders van fiscale fraude, zo bevestigde de club woensdag in een persmededeling.

Club Brugge moet volgende week proberen een 2-0-achterstand uit de heenmatch proberen weg te werken. Of de situatie van de club daar iets aan zal helpen, is nog maar de vraag.

“De vennootschap en de personen die tussen 2016 en 2020 in de raad van bestuur zaten, van wie er intussen eentje nog altijd in functie is, worden beschuldigd van fiscale fraude”, zo klinkt het in de mededeling. “Daarnaast worden de personen in kwestie ook beschuldigd van valsheid in geschrifte.”

Zij worden ervan verdacht een zwarte kas te hebben bijgehouden door middel van vervalste facturen. Volgens het weekblad Expresso vermoedt het gerecht dat 1,6 miljoen euro werd verduisterd via een fictief IT-consultancybedrijf.

Volgens lokale media zijn Luis Filipe Vieira, Benfica-voorzitter tussen 2003 en 2021, en Domingo Soares de Oliveira, huidig voorzitter van Benfica SAD, de belangrijkste verdachten. Vieira stapte in de zomer van 2021 op nadat hij in een ander onderzoek was opgepakt voor ondervraging. Destijds werd hij opgevolgd door voormalig international Rui Costa.

Johan Walckiers

Champions League \\ Club Brugge \\ SL Benfica
 
 
Reacties.