Thibaut Courtois helemaal niet blij met speelwijze van Barcelona in Clasico

03 maart 2023 18:17

Real Madrid verloor in de halve finale van de Copa del Rey met het kleinste verschil tegen Barcelona. En verdiend was dat niet volgens Thibaut Courtois.

Courtois werd na 26 minuten geklopt door zijn eigen ploegmaat Eder Militao met een owngoal. Nadien verdedigde Barcelona vooral, terwijl Real 65% balbezit had. Maar een schot op doel kwam daar niet uit. 

Thibaut Courtois was dan ook niet tevreden achteraf. "Wij domineerden de wedstrijd terwijl zij probeerden om het resultaat te verdedigen na een ongelukkig doelpunt."

"Het was lastig om kansen te creëren, dus het was een moeilijke partij. Zij wonnen dan wel, maar verdienden het niet. Wij controleerden de match, maar vonden niet de mogelijkheden om te scoren."

Maar uiteindelijk feliciteerde Courtois Barça toch. "Ze krijgen ook in de competitie weinig doelpunten tegen. Soms kwamen onze laatste passes gewoon niet aan. Maar alle krediet voor hen, ze verdedigende heel goed en dus moeten wij proberen om de terugmatch te winnen. Het is gewoon altijd slecht als je verliest van Barcelona."

De fase van de owngoal rond seconde 48

Jeroen Deheegher

Barcelona \\ Real Madrid
 
 
Reacties.