Degryse maakt strenge balans op voor Parker en laat zich uit over piste Preud'homme: "Als ze het 5 keer vragen..."


Foto: © photonews 08 maart 2023 14:23

Marc Degryse kijkt ook met grote ogen naar wat zich bij Club afspeelt. Parker moet wellicht het gelag betalen, ook Preud'homme wordt genoemd als kandidaat-opvolger. Is zo'n scenario mogelijk?

Marc Degryse bespreekt de situatie van Club Brugge en Scott Parker bij VTM. "Er zijn een aantal dingen waar je je vragen bij kan stellen. Buchanan werd nu voor het eerst in het centrale middenveld uitgespeeld, terwijl hij altijd gebruikt is als flankspeler. Hoe de trainer zich presenteert: meer en meer geïsoleerd binnen de omgeving van Club Brugge."

Terwijl een trainer toch moet kunnen rekenen op de steun van de spelers, anders heeft het weinig zin. "De spelers lopen zich niet de ziel uit het lijf voor deze trainer en zeggen ook na een wedstrijd niet dat ze het nog met hem kunnen omdraaien. Het is een verhaal van twee maanden zonder vooruitgang onder Scott Parker, integendeel. Vroeg of laat komt er dan een wissel."

Schreuder, intern schuiven of Preud'homme

Degryse schetst ook de mogelijkheden: of Schreuder terughalen, of verder werken met coaches uit de interne keuken. Hier en daar wordt ook Michel Preud'homme genoemd als mogelijke piste. "Als ze het hem vijf keer vragen om deze noodsituatie op te lossen, zie ik hem wel toehappen. Om opnieuw op lange termijn te werken, dat zie ik niet gebeuren."

Kevin Vanbuggenhout

Champions League \\ Club Brugge \\ SL Benfica
 
 
Reacties.