Beveren legt druk weer bij RWDM in Challenger Pro League

17 maart 2023 22:05

In de Challenger Pro League is de titelstrijd uitgedraaid op een tweestrijd tussen RWDM en SK Beveren. Die tweede mocht vrijdag de vierde speeldag van de play offs openen.

Op de Freethiel ontving Beveren Lierse Kempenzonen, dat eigenlijk zonder al te veel ambitie in de promotie play offs speelt. Lierse had op voorhand al 14 punten achterstand op leider RWDM.

Al na 7 minuten komt Beveren op voorsprong. Nsimba wordt neergewerkt in de 16 waardoor de thuisploeg een strafschop kreeg. Barry nam de elfmeter voor zich en zette Beveren op 1-0.

Beveren bleef de beste ploeg in het eigen stadion, Lierse had het lastig om kansen bij elkaar te voetballen. Tien minuten voor tijd kwam de verlossing dan toch toen Ribeiro, de vervanger van Barry, de 2-0 maakte. Door de overwinning komt Beveren op gelijke hoogte met RWDM. De Brusselaars hebben met de derby tegen de Anderlecht Futures nog wel een wedstrijd tegoed.

Virton blijft spartelen

Onderin het klassement trok hekkensluiter Virton naar Genk. Na de overwinning van vorige week tegen SL16 had Virton weer een sprankeltje hoop gekregen om degradatie te kunnen afwenden.

Ilombe Mboyo (ex-Genk) zette de bezoekers op voorsprong maar Mpie zorgde ervoor dat Jong Genk verdiend op gelijke hoogte kwam. In de stand heeft Virton nu nog 5 punten achter op SL16 en 7 op Jong Genk.