Duitse voetballegende zet punt achter zijn voetbalcarrière

22 maart 2023 13:59

Op sociale media heeft Mesut Özil aangekondigd dat hij een punt zet achter zijn voetbalcarrière. Hij speelde momenteel nog bij Basaksehir.

Özil is 34 en laat op Instagram weten dat hij stopt met voetballen. “Ik had het privilege om bijna 17 jaar profvoetballer te zijn. Ik ben daar ongelooflijk dankbaar voor”, klinkt het.

De Duitser kreeg dit seizoen maar heel weinig speelkansen, omdat hij haast constant in de lappenmand lag. Dit seizoen speelde hij slechts 187 minuten voor Basaksehir.

Hij begon zijn carrière bij Schalke 04 en trok via Werder Bremen naar Real Madrid. Bij De Koninklijke maakte hij 27 doelpunten en gaf hij 81 assists in 159 wedstrijden. Hij pakte er de landstitel en de beker.

In 2013 ging het naar Arsenal. Het jaar erop werd hij wereldkampioen met Duitsland. Tot 2021 bleef hij bij de Londense club. Hij won er vier keer de FA Cup. Na het WK van 2018 stopte hij als international nadat hij veel kritiek kreeg na een foto met de Turkse president Erdogan.

Hij speelde nog bij Fenerbahce vooraleer hij dit seizoen bij Basaksehir kwam. Tegen Royal Antwerp FC speelde hij 3 minuten mee in de Conference League. Tegen KAA Gent was hij niet van de partij.

Bjorn Vandenabeele

Duitsland \\ Basaksehir FK
 
 
Reacties.