Philippe Albert geeft belangrijk signaal aan Duivels en Tedesco: "Zorgen voor later"

24 maart 2023 13:29

De Rode Duivels openen de EK-kwalificatiecampagne op bezoek bij Zweden. Voor Philippe Albert telt er maar één ding: winnen.

Domenico Tedesco gooide de selectie van de Rode Duivels grondig door elkaar. Mannen als Witsel, Batshuayi en Mertens thuislaten is volgens Philippe Albert een sterk signaal. Al moeten we ook niet verwachten dat alles zomaar vanzelf zal gaan tegen Zweden.

Toch zal er wellicht nog veel te zien zijn vanavond dat doet denken aan het spel en de wedstrijden onder Roberto Martinez. Voor Albert is er echter één ding dat we moeten doen en dat hoe dan ook zes op zes pakken tegen Zweden en Oostenrijk.

Maar dat beseft Tedesco volgens Albert beter dan wie ook. Te beginnen dus vanavond in Zweden. De teller staat voor alles en iedereen weer op nul, ook voor de Rode Duivels zelf. Dat kan misschien zelfs in het voordeel van de Belgen spelen.

“Psychologisch moeten we geen domme dingen doen en het systeem niet overhoop halen om het overhoop te halen. Alleen het resultaat telt, de manier waarop zijn zorgen voor later”, klinkt het bij La Capitale.

Bjorn Vandenabeele

België \\ Zweden
 
 
Reacties.