Lid van de 'Gouden Generatie' heeft het waarschijnlijk ook begrepen, afscheidsaankondiging zal niet lang meer op zich laten wachten

26 maart 2023 15:24

De bondscoach liet de deur nog op een kier voor de selectie in juni, maar we kunnen nu al voorspellen dat hij ook daar geen plaats meer zal zien voor Axel Witsel. En die heeft dat waarschijnlijk ook al begrepen.

Witsel is er 34 en speelt niet alles meer bij Atlético Madrid. De verdedigende middenvelder heeft niet gereageerd op zijn niet-selectie en doordat Tedesco hem nog niet afgeschreven heeft, kan hij straks ook de eer aan zichzelf houden.

Witsel heeft het wel begrepen. In de huidige selectie staat er met Amadou Onana een opvolger klaar. Daarnaast heb je ook nog Orel Mangala en Roméo Lavia die op die positie uit de voeten kunnen. Die pikorde zal waarschijnlijk niet meer gewijzigd worden.

Witsel zal dus blijven steken op 130 interlands en mag met veel tevredenheid terugkijken op zijn internationale loopbaan. Maar in het spel dat Tedesco wil spelen met hoge druk komt hij er niet meer aan te pas. Het officiële afscheid zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten.

Johan Walckiers

België
 
 
Reacties.