Niet één, maar twee héél zware knopen door te hakken: 'Anderlecht wil deze twee sterkhouders houden, maar financiële realiteit predikt iets anders'

30 maart 2023 22:10

RSC Anderlecht zit sinds de komst van Jesper Fredberg en Brian Riemer opnieuw op een (beter) spoor. De sportief directeur van de Belgische recordkampioen moet deze zomer echter een héél zware knoop doorhakken.

Of beter gezegd: twee héél zware knopen. En die knopen hebben namen: Bart Verbruggen en Zeno Debast. We moeten er geen tekening maken. Het duo vertegenwoordigt vandaag een groot deel van het paars-witte kapitaal.

Anderlecht laat hen dan ook niet zomaar gaan. De Brusselaars weigerden afgelopen zomer een bod van vijf miljoen euro van Burnley FC op Verbruggen, terwijl ook Debast op het lijstje staat van tal van scouts van Europese topclubs.

Het spreekt voor zich dat Jesper Fredberg hen beiden minstens nog één seizoen - en dat is ook het plan - op het Lotto Park wil houden. De financiële realiteit van paars-wit dicteert echter een ander credo.

Ondanks de recente kapitaalverhogingen kleuren de boeken van Anderlecht nog steeds bloedrood. Een bod van pakweg tien à vijftien miljoen euro voor één van beide sterkhouders kan paars-wit simpelweg niét weigeren. En dat terwijl ze in de zomer van 2024 wellicht een pak meer zullen waard zijn.
 

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.