RWDM en SK Beveren houden de spanning in de Challenger Pro League, Dender wint van Virton


Foto: © photonews 16 april 2023 21:31

RWDM heeft in eigen huis van SK Beveren geen afstand kunnen nemen. Het kwam niet verder dan een gelijkspel en zo blijven, met nog 3 speeldagen te gaan, beide ploegen op één punt van elkaar staan. Dender ging op het veld van Virton winnen.

In de Challenger Pro League stond de topper tussen RWDM en SK Beveren op het programma. Het was een gesloten wedstrijd en pas net voor de rust kwam er een 1e echte kans. El Ouahdi haalde stevig uit, maar kon de keeper niet verschalken. Zo bleef het 0-0. 

Na de pauze ging de thuisploeg op zoek naar de openingstreffer. Kylian Hazard gaf een vrije trap en El Joncour kopte in doel. Zo stond RWDM op voorsprong. 

Maar dat bleef niet lang duren. Op een vrije trap van Beveren stonden ze bij RWDM te slapen en Vukotic kon ongehinderd binnenkoppen. 

Zo was alles dus te herdoen. RWDM ging nog op zoek naar het winnende doelpunt, maar zonder resultaat: 1-1. Door het gelijkspel blijft het verschil tussen de 2 ploegen een punt. Er zijn nog 3 speeldagen te spelen in de Challenger Pro League. 

In de strijd om de degradatie ging Dender op bezoek bij Virton. Rajsel scoorde de enige goal van de wedstrijd en zo won Dender met 0-1. Dender wordt steviger 3e in de groep. Virton blijft laatste. 

Joachim Vandecauter

Virton \\ FCV Dender EH \\ SK Beveren \\ RWDM
 
 
Reacties.