Vrouwen Anderlecht kunnen het wél: zesde titel op rij voor paars-wit na zege bij grote rivaal


Foto: © Louis Evrard 29 april 2023 15:25

In de Super League stond een levensbelangrijke topper tussen OH Leuven en Anderlecht op het programma. Paars-wit kon een zesde opeenvolgende titel pakken.

In de heenwedstrijd van de play-offs had Anderlecht al gewonnen in eigen huis van OH Leuven en zo de macht gegrepen in de Super League.

Met nog drie speeldagen voor de boeg had het vier punten meer dan OH Leuven. Winnen en de titel was dus binnen voor paars-wit.

1-2

En Anderlecht begon voortvarend: al in de eerste minuut maakte Wijnants er met een knappe actie en schot 0-1 van. Onder meer Marie Detruyer kreeg voor rust een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar we gingen rusten met 0-1.

Op het uur dikte Lore Jacobs de score aan tot 0-2 en zo leek de titel al zo goed als binnen voor Anderlecht. De Leuvenaars versaagden echter niet.

Detruyer, Van Kerkhoven en Janssens misten grote kansen, tien minuten voor tijd was het wél raak. Een scherpe voorzet van Detruyer ging tegen de touwen.

Leuven drong nog aan, maar Anderlecht bleef overeind. Het mag zo ook meteen zijn zesde titel op rij vieren, en net als vorig jaar op bezoek bij de grote concurrent.

Aernout Van Lindt

Dames OHL \\ Anderlecht
 
 
Reacties.