'Tottenham moet transferrecord breken om nieuwe trainer binnen te halen'

12 mei 2023 08:20

Tottenham is voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. Arne Slot zou naast Julian Nagelsmann de topkandidaat zijn.

Julian Nagelsmann werd eerder dit seizoen ontslagen bij Bayern München. Hij zou keuze nummer één zijn voor Tottenham, maar de Duitser wil eerst weten wie er sportief directeur wordt bij de club vooraleer hij toezegt.

Daarom bewandelt Tottenham een andere piste, namelijk die van de Nederlander Arne Slot. Hij is momenteel nog aan de slag bij Feyenoord en ligt er onder contract tot midden 2025. In zijn contract staat enkel een vastgelegde uitstapsom voor de zomer van 2024.

De Nederlandse club kan op dit moment dus vragen wat het wil om Slot te laten vertrekken. Volgens de Engelse pers wil Feyenoord maar liefst 6,9 miljoen euro om hun trainer te laten vertrekken richting Tottenham.

Dat zou een Nederlands transferrecord zijn. FC Barcelona betaalde in 2020 ‘slechts’ vijf miljoen euro om Ronald Koeman weg te halen bij de Nederlandse voetbalbond. Nooit werd er meer betaald voor een transfer van een Nederlandse trainer.

Eerder dit seizoen bood Leeds United al vijf miljoen euro voor Slot, maar zowel Feyenoord als de trainer zelf wilden toen om verschillende redenen niet meewerken aan die transfer.

Bjorn Vandenabeele

Premier League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord \\ Tottenham \\ Aston Villa
 
 
Reacties.