Verrassend: dit is de topschutter van de Belgische beloftenteams, ook Gent, OH Leuven, Mechelen en Anderlecht bovenaan


Foto: © photonews 16 mei 2023 18:40

Ook voor alle beloftenploegen van de Belgische profclubs zit het seizoen er inmiddels op. En dus kan er een balans worden opgemaakt.

Het seizoen zit erop in de Belgische competities, op 1A na dan. En dus kunnen we een balans opmaken over hoe alle spelers het hebben gedaan.

Als we de balans opmaken wat betreft de U23-teams, dan mogen we natuurlijk niet zomaar appels met peren gaan vergelijken.

Club Brugge, Anderlecht, Standard en Genk speelden in 1B, Gent, Charleroi, Leuven en Antwerp in eerste nationale en Cercle Brugge, Zulte Waregem, KV Mechelen, Union, Seraing en Beerschot in tweede nationale. 

En het is natuurlijk gemiddeld genomen lastiger om te scoren in de Challenger Pro League dan in tweede nationale, toch twee reeksen lager.

Maar toch: de cijfers zijn de cijfers. En dan is Youssuf Sylla de meest doeltreffende speler van alle U23-teams. Hij scoorde liefst 22 keer voor Zulte Waregem.

Twee seizoenen geleden krijg hij al zijn eerste kansjes onder Francky Dury in de Jupiler Pro League, nu is hij dus dé goalgetter bij uitstek bij de beloften. Dit seizoen kreeg hij vijf minuten bij de A-kern van Essevee.

Kansen in A-kern

Nog op het podium: Cristian Makaté van Union SG en Lucas Stassin van Anderlecht, die dit seizoen ook drie keer mocht opdraven in de Jupiler Pro League en twee keer in de Conference League. 

Ook onder meer Bongiovanni, Bafdili en Hallaert zagen we dit seizoen opduiken in de A-kern van hun land. En daarmee lijkt de toekomst er voor vele ploegen toch ook mooi uit te kunnen gaan zien.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem \\ OH Leuven \\ KV Mechelen \\ RSCA Futures
 
 
Reacties.