Enorme wending: 'Anderlecht pakt KRC Genk, Union SG en Royal Antwerp FC in snelheid met bod op spits'

30 mei 2023 14:20

De Belgische ploegen komen op de transfermarkt geregeld in elkaars vaarwater. En daarbij regent het al eens wendingen.

De Belgische teams uit de Jupiler Pro League komen op de transfermarkt meer dan eens uit bij dezelfde speler. Nu is dat niet anders voor de 20-jarige Ivoriaan Bénie Traoré.

De jonge aanvaller van het Zweedse Hacken wordt aan meer dan één Belgische club gelinkt. Anderlecht had een tijdje terug al interesse, maar nu zijn ook Genk, Union en Antwerp in de running. Met 12 goals en 4 assists in 14 matchen zet Traoré alvast mooie statistieken neer.

Statistieken

Volgens de Zweedse krant Expressen was KRC Genk de meest waarschijnlijke nieuwe bestemming van de Ivoriaan. Hij ligt nog onder contract tot eind 2026 in Zweden, maar een vertrek zou geen probleem zijn.

Volgens Transfermarkt bedraagt zijn marktwaarde op dit moment slechts één miljoen euro, maar zou toch een veelvoud daarvan nodig zijn om hem weg te plukken.

2+1 miljoen

RSC Anderlecht probeert volgens Luca Bendoni de deal nu te kapen. Ze zouden een bod hebben gedaan van twee miljoen euro, maar dat bedrag kan nog oplopen tot drie miljoen euro.

Daarmee zouden ze Genk, Union én Antwerp in snelheid willen pakken. In het verleden stonden ze nog al eens dicht bij de handtekening van Traoré.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ KRC Genk \\ Union SG \\ Djurgårdens IF \\ BK Häcken
 
 
Reacties.