Marc Degryse heeft geen medelijden met KRC Genk: "Dan ben je geen grote club"


Foto: © photonews 03 juni 2023 14:30

KRC Genk zou dit weekend wel eens naast de landstitel kunnen grijpen. Een zonde, na een heel sterk seizoen waarin het lange tijd aan de leiding stond.

KRC Genk heeft het niet meer in eigen handen. Als het wint van Royal Antwerp FC op de slotspeeldag van de play-offs, dan moet de ploeg van Wouter Vrancken rekenen op puntenverlies van Union SG tegen Club Brugge om alsnog de titel te pakken.

Voorzitter Peter Croonen liet eerder al weten dat het seizoen niet mislukt is, als Genk de titel niet zou pakken. Een miskleun van jewelste vindt Marc Degryse van die uitspraak.

“Op basis van wat Genk dit seizoen gepresteerd heeft, wil je toch de titel? Komaan, zeg. En dan zijn ze op hun tenen getrapt dat ze niet als een absolute topclub worden beschouwd. Sorry, maar zo blijf je een provincieclub”, zegt de analist aan Het Laatste Nieuws.

En Degryse gaat verder. “Genk is wel een leuke provincieclub, voor alle duidelijkheid. Met aantrekkelijk voetbal en een geweldige trainer. Maar als het moneytime is, zegt Genk ineens: 'Het hoeft niet.' Dan ben je geen grote club.”

Het zou best wel eens nog jaren kunnen duren vooraleer Genk opnieuw meespeelt voor de titel en dan is het voorbije seizoen een stevige gemiste kans geweest.

Bjorn Vandenabeele

Antwerp \\ KRC Genk
 
 
Reacties.